default-logo

passief bouwen

Passief bouwen is mogelijk bij nieuwbouw, maar ook bij het renoveren/restaureren van monumenten. Het belangrijkste kenmerk van een passief gebouw is het zeer lage energieverbruik. Passief bouwen heeft vooral met isolatie te maken, zodat er weinig warmte uit het passiefhuis kan verdwijnen. Inwoners ervaren dit vaak als zeer comfortabel.

goed gebruik van warmte

Het lage energieverbruik is te bereiken door tijdens de bouw met allerlei omstandigheden rekening te houden, zoals:

  • oriëntatie op de zon
  • zeer goede schilisolatie
  • effectieve kierdichting

 

duurzaam bouwen

Een passiefhuis levert een actieve bijdrage aan de bescherming van het klimaat. Door de verregaande energiebesparing zijn er maar weinig fossiele brandstoffen nodig. Dit betekent veel minder CO2-uitstoot in vergelijking met de huidige standaard bij nieuwbouwwoning. De geringe resterende energiebehoefte wordt zo duurzaam mogelijk geproduceerd, zodat een nog grotere reductie in CO2-uitstoot mogelijk is.

gespecialiseerd in passief bouwen

We vinden duurzaamheid zeer belangrijk en onderschrijven de principes van passief bouwen. Bovendien draagt passief bouwen bij aan het welbevinden van de bewoners. Indien u hiervoor belangstelling heeft, kunnen wij in het ontwerp rekening houden met de principes van passief bouwen. Uiteraard gaat het ontwerp voor een passief gebouw, niet ten koste van een ontwerp voor een mooi gebouw naar uw wensen.

bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van passief bouwen?

Spreekt een woning met een laag energieverbruik u aan? Informeer bij ons geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden. Bel ons op 0172 - 575 630 of stuur een e-mail naar .