default-logo

Circulair bouwen

Circulair bouwen, een belangrijke ontwikkeling in de bouw. Grondstoffen, producten en goederen op zo’n manier gebruiken dat deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Onze grondstoffen raken langzaam maar zeker op, om dit tegen te gaan, heeft de overheid het doel gesteld van een circulair gebouwde omgeving in Nederland in 2050. 

Uit onderzoek blijkt dat de architect een belangrijke rol vervult bij de totstandkoming van circulaire bouwprojecten. BNA-directeur Fred Schoorl: “Tijdens de ontwerpfase worden immers keuzes gemaakt die het wel of niet circulair zijn van een bouwproject grotendeels bepalen.” ( bron BNA Ga in gesprek over voordelen circulair bouwen)

Tijdens de ontwerpfase houdt het team bij Marco Bruijnes Architecten voor ogen wat er met de door ons ingezette materialen gebeurt. ‘Waar mogelijk proberen wij circulaire materialen in te zetten’. Daarom informeren wij u bij Marco Bruijnes Architecten graag over de mogelijkheden om zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Voor meer informatie over circulair bouwen kunt u de volgende links bekijken: 

https://www.bouwwereld.nl/duurzaamheid/waarom-circulair-bouwen-belangrijk-is/  - Artikel over het belang van circulair bouwen door bouwwereld

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/circulaire-economie/nederland-circulair-in-2050 - doelstelling door de overheid