default-logo

 

landgoed huize Remotus Noordwijkerhout

Huize Remotus ligt op een schitterende plek in het kustgebied van Noordwijkerhout. Het terrein van het landgoed is 5 hectare groot en ligt vlak tegen de duinen aan in een bosgebied. Huize Remotus is gebouwd door architect K.P.C. de Bazel, in 1909. Het was verbonden met het sanatorium van dokter Oldenboom. Het huis stond bekend onder de naam Parkhotel, en was erg verwaarloosd. De gevels waren witgesausd, de kozijnen dichtgetimmerd en het dak vertoonde veel rotte plekken. De oorspronkelijke veranda aan de achterzijde, en ook de rond uitgebouwde kozijnen waren verwijderd en op een goedkope manier ingevuld. Het interieur was compleet verwaarloosd. Slechts enkele kastdeuren en een mooie haardpartij met vensterbanken waren nog authentiek.

restauratie

De restauratie is inmiddels afgerond. Het casco is hersteld, de gevels zijn schoongemaakt, de buitenkozijnen vernieuwd. Het gebouw is bijna volledig gerestaureerd, en verloren gegane onderdelen gereconstrueerd. Op het dak hebben wij een torentje toegevoegd in de stijl van De Bazel. De veranda aan de achterzijde biedt een mooi uitzicht op de bostuin.

bouwbegeleiding restauratie

Onze werkzaamheden bestonden uit het opmeten en schouwen van het gebouw. Vervolgens maakten wij een restauratieplan, bestektekeningen en werktekeningen.

vergunningen

Voor het restauratieplan hebben wij de vergunningen aangevraagd.

bouwbegeleiding

Tijdens de uitvoeringsfase van het restauratieplan deden wij de volledige bouwbegeleiding en voerden directie. Het resultaat is een schitterend monumentaal gebouw in oude glorie hersteld.