default-logo

Architectuur ontwerp

De ontwerpopgave voor deze villa was een zo groot mogelijk, stoer landhuis binnen de mogelijkheden van het kavel en het bestemmingsplan. De uitdaging was binnen dit kader deze wens te realiseren. 

Vergunning

Aan het begin van het proces is de omgevingsvergunning aangevraagd. Buiten de reguliere vergunning om zijn bij dit bijzondere project ook vergunningvrije elementen ontworpen. 

Vergunningvrij bouwen

De mogelijkheden om vergunningvrij te bouwen is bij dit project  toegepast. Bij de villa zijn een stijlvolle veranda en een schitterend  botenhuis vergunningvrij ontworpen. 

Architectuur ontwerp

Het nieuwe landhuis heeft een puntspiegelsymmetrische plattegrond. Verschillende niveauverschillen zijn in het interieurontwerp toegepast.

Interieur

De combinatie van een aantal niveauverschillen met de puntspiegelsymmetrische plattegrond heeft voor een zeer dynamisch interieur gezorgd. De villa is volledig onderkelderd, en heeft een hoge rieten kap. 

Bouwbegeleiding 

Marco Bruijnes Architecten heeft dit project van schetsontwerp tot oplevering professioneel begeleid. Marco Bruijnes Architecten is lid van de BNA. https://www.bna.nl/

 

ontwerp villa