default-logo

 

restauratie woonboerderij

Om dit voormalig agrarisch bedrijf te herbestemmen was een vrijstelling nodig van het bestemmingsplan. Het bestaande gebouw overschreed namelijk het volume voor een woning in het buitengebied. In overleg met de gemeente mocht het voorhuis inclusief stal en zolder worden verbouwd tot woning. 

funderingsherstel

Eerst is het casco gerestaureerd waarbij de stal op palen is gezet. 

van schuur naar woonkamer

Vanwege het fantastische uitzicht aan de achterzijde is de woonkamer in de voormalige stal gemaakt. De authentieke houten gebinten zorgen ervoor dat de sfeer van de schuur behouden is gebleven.

vide - licht en uitzicht

In de bestaande achtergevel hebben wij een groot panoramavenster ontworpen. Binnen is een deel van de verdiepingsvloer verwijderd zodat een prachtig ruimtelijk effect is ontstaan. Vanaf de begane grond is de hoge kap zichtbaar geworden en is er contact met de werkplek op de verdieping.