default-logo

 

Restauratie woonboerderij

Marco Bruijnes Architecten kreeg de opdracht om deze voormalige boerderij te restaureren. Om dit voormalig agrarisch bedrijf te herbestemmen was een vrijstelling nodig van het bestemmingsplan. Het bestaande gebouw overschreed namelijk het volume voor een woning in het buitengebied. In overleg met de gemeente mocht het voorhuis inclusief stal en zolder worden verbouwd tot woning. 

Funderingsherstel voor de restauratie

Eerst is het casco gerestaureerd waarbij de stal op palen is gezet. 

Van schuur naar woonkamer ´woonboerderij´

Vanwege het fantastische uitzicht aan de achterzijde is de woonkamer in de voormalige stal gemaakt. De authentieke houten gebinten zorgen ervoor dat de sfeer van de schuur behouden is gebleven.

Vide - licht en uitzicht in de woonboerderij

In de bestaande achtergevel hebben wij een groot panoramavenster ontworpen. Binnen is een deel van de verdiepingsvloer verwijderd zodat een prachtig ruimtelijk effect is ontstaan. Vanaf de begane grond is de hoge kap zichtbaar geworden en is er contact met de werkplek op de verdieping.

Marco Bruijnes Architecten heeft als restauratiearchitect al ruime 25 jaar ervaring in het restaureren van oude panden en monumenten. Marco Bruijnes Archiecten is lid van de BNA https://www.bna.nl/