default-logo

Villa in voormalige boerderij

 

Volledige verbouwing woonboerderij

Het hoofdgebouw van deze voormalige Rijnlandse boerderij bestond uit een woning in het voorhuis, met kelder en opkamer, stal en hooizolder. Na de verbouwing waarvoor Marco Bruijnes architecten het ontwerp maakte, is de boerderij nu een moderne woning met het comfort van deze tijd. 

Oude gebinten woonboerderij

In de nieuwe woonkamer, met prachtig uitzicht over het polderlandschap, zijn de oude gebinten en zolderbalken gerenoveerd. Die vormen nu een prachtig contrast met de moderne inrichting en grote puien.

Gevels woonboerderij

In de gevels zijn grotere ramen gemaakt op de plaats waar eerst stalramen en houten luiken zaten, zodat meer licht naar binnen valt, maar nog steeds de karakteristieke indeling van de boerderij is af te lezen. De hooiberg achter de boerderij is behouden als houtstructuur, maar ontdaan van de metalen dakplaten waardoor hij volledig transparant is geworden.

Marco Bruijnes Architecten heeft al ruim 25 jaar ervaring in het restaureren van monumentale panden, landgoederen en monumenten. Marco Bruijnes Architecten is lid van de BNA https://www.bna.nl/