default-logo

Zuidhoek Nieuwkoop Kavel 2

Deze villa ligt op een mooie plek in plan Zuidhoek in Nieuwkoop. Een stedebouwkundige knik in de oever aan de achterzijde zorgt voor een prachtige zichtlijn naar de Nieuwkoopse plassen. Voor ons een reden om op de veranda aan de achterzijde een dakterras te ontwerpen.

prefab betonskelet

De villa is gebouwd met een geprefabriceerd betonnen constructie. Hierdoor is de woning oersterk, en was de bouwtijd kort, wat weer gunstig effect had op de kostprijs.

bestemmingsplan

Plan Zuidhoek heeft een eigen bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan. Hierin zijn voorwaarden gesteld aan afmetingen, materiaal, kleur en vorm. De dakvorm bijvoorbeeld, mag worden samengesteld uit twee vastgestelde hellingshoeken.

Duurzaamheid

De gemeente legt in het plangebied geen gas aan. De woningen worden daarom uitgevoerd met alternatieve verwarmingsinstallaties, meestal een warmtepomp die gebruik maakt van aardwarmte. In deze villa hebben wij de warmtepomp gecombineerd met pv panelen op het dak, die de installatie van electriciteit voorziet. Het prefab betonnen casco werkt goed in dit concept, omdat de woning veel massa heeft, die de temperatuur vast houdt en constant.

vide

Van de stijle hoge kap hebben wij gebruik gemaakt door een prachitge vide te ontwerpen in de entree. Deze heeft een mooi effect in het interieur, maar ook weerslag op de voorgevel door een dubbel hoge glazen pui.

Wij hebben deze villa gerealiseerd in samenwerking met Nobel Bouwbedrijf uit Bodegraven, en contructeur Van der Werf partners uit Alphen aan de Rijn.