default-logo

Geschiedenis van een monument

Het karakteristieke pand aan de Dorpsstrat in Nieuwkoop is een voormalige kosterswoning uit 1828.

Restauratieplan

Marco Bruijnes Architecten kreeg de opdracht een restauratieplan te maken. Eerst maakten wij een opmeting en een schouw van het gebouw. Hierna maakten wij voor dit monument een restauratieplan, alle tekeningen en een bestek. De kapconstructie is gerestaureerd, kozijnen, ramen en deuren gedeeltelijk vernieuwd. Het metselwerk is ingeboet, maar het belangrijkste was het hestel van de fundering van een groot deel van de linker zijgevel en de achtergevel. Het voordeurkozijn is geheel vernieuwd, met reconstructie van het oude bovenlicht. Van de voor- en achtergevel zijn afgedekt met houten dekplanken met waterlatten. De schouders en wakers zijn opgemetseld en afgedekt met oud Hollandse plavuizen.

Funderingsherstel

Een belangrijk onderdeel van de restauratie was het funderingsherstel.

Monumentenvergunning

Marco Bruijnes Architecten deed voor dit project de aanvraag monumentenvergunning.

Bouwbegeleiding

Ook verzorgde Marco Bruijnes Architecten de aanbesteding en de begeleiding van de aannemingsovereenkomst. Tijdens de uitvoering voerde marco Bruijnes architecten directie en toezicht.

Marco Bruijnes Architecten heeft al ruim 25 jaar ervaring in het restaureren van monumentale panden, landgoederen en monumenten. Marco Bruijnes Architecten is lid van de BNA https://www.bna.nl/

http://www.kosterijnieuwkoop.nl/http://www.kosterijnieuwkoop.nl/