default-logo

Gemeentelijk monument

Dit monumentale pand is een gemeentelijk monument. De kelder dateert uit de 17e eeuw. Het huis is gemoderniseerd in 1869, en werd gebruikt als woning. Het bestaat uit een hoofdvolume van twee bouwlagen plus zolder, met aan de achterzijde een aanbouw van latere datum, over twee bouwlagen.

Restauratieplan en uitbreiding kantoorpand

Marco Bruijnes Architecten maakte het plan voor een volledige restauratie en een ontwerp voor verbouw tot kantoorpand. Het interieurontwerp is in samenwerking met N. van der Salm tot stand gekomen.

Bouwbegeleiding

Tijdens de uitvoering van het restauratieplan en de uitbreiding verzorgde Marco Bruijnes Architecten de bouwbegeleiding. De belangrijkste ingrepen die wij hebben gedaan zijn een nieuwe uitbreiding op de begane grond aan de achterzijde, en een volledig nieuw trappenhuis. Bestaande glas-in-loodramen zijn verplaatst naar de achtergevel, en zorgen voor een prachtig effect, via een vide in het trappenhuis.

Marco Bruijnes Architecten heeft al ruim 25 jaar ervaring in het restaureren van monumenten. Marco Bruijnes Architecten is lid van de BNA https://www.bna.nl/